We hebben u nodig

In Tunesiƫ spoelen ieder jaar de lijken aan van verdronken migranten. De stroming drijft ze naar de stranden van het stadje Zarzis. De aangespoelde lichamen worden niet geregistreerd, niet gedocumenteerd en door vrijwilligers provisorisch begraven.

Dit vond plaats net buiten de stad, op een voormalige vuilnisstortplaats.

De vrijwilligers doen hun best, maar op het kleine lapje grond liggen al honderden lichamen over elkaar heen. Wind en regen brengen de stoffelijke resten weer boven de grond, waar ze open en bloot tussen het vuilnis komen te liggen.

Deze situatie was onwaardig en onhoudbaar.
Door de inzet van Stichting Drowned Migrant Cemetery (DMC) onstaat er nu een verantwoorde begraafplaats voor verdronken migranten in Zarzis.

Samen met de lokale overheid en de kunstenaar Rachid Koraichi realiseren wij nu een fatsoenlijke begraafplaats. Met uw steun kunnen wij dit bouwproject succesvol afronden.  Met uw steun kunnen wij ons inzetten voor de implementatie van het beheer van de begraafplaats.

We hebben u nodig.

We hebben jou nodig.

Geef voor een begraafplaats voor de naamloze drenkelingen!

IBAN: NL47INGB00084422 48

BIC:    INGBNL2A