ZEMBLA-documentaire met A. M’charek over de situatie ter plekke in Zarzis

Een geweldige feature over de achtergrond en de beweegreden van Stichting-DMC!

ZEMBLA   - Dromen van een begraafplaats - woensdag 17 oktober 21.15 u. bij BNNVARA op NPO 2

Super sucessvolle Koningsdagactie!

Heel veel dank voor al die mooie spullen voor de verkoop! En dank voor de geweldige inzet van onze medewerkers en supporters! Op een lange Koningsdag hebben wij 1.300 € voor de stichting kunnen winnen. On-ge-loof-lijk.

Interview met A. M'charek over Stichting Drowned Migrant Cemetery bij News en Co

>>Crowdfunding om verdronken vluchtelingen te identificeren<<

News en Co besteed aandacht aan onze nieuwe Stichting DMC met zes minuten interview! Hier kunt u het naluisteren.

Artikel in Folia over Stichting DMC

www.folia.nl/actueel/120512/amade-mcharek-wil-een-waardige-begraafplaats-voor-overleden-vluchtelingen

Aandacht voor de drenkelingen op Radio 1 in 2017

Het ontbreken van een registratie, vervoer en een fatsoenlijke begraafplaats voor de drenkelingen kreeg in februari 2017 aandacht op radio1, Nieuws en Co, in een interview met Amade M'charek.

Stichting DMC op Radio 1

De verborgen massagraven van de vluchtelingencrisis 2015

The Secret Mass Graves of the Refugee Crisis

This article by Eric Reidy and Meron Estefanos gives a poignant sketch of the situation in Zarzis in 2015. It also shows the necessity of a cemetery for nameless drowned migrants  already in 2015.